Ποιοί είμαστε
Ποιοί είμαστε
Το Terpsis δημιουργήθηκε μεσω της συνεργασίας ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της γαστρονομίας και της φιλοξενίας στην περιοχή του Πηλίου και του Βόλου. Άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο πάθος και όραμα. Να προσφέρουν στους επισκέπτες της περιοχής την δυνατότητα να δουν, αισθανθούν και τελικά να βιώσουν την τοπική γαστρονομία ζώντας σαν ντόπιοι.
Η ομάδα
Γεωπόνος/Μάγειρας/Τροφοσυλλέκτης
Ο Κωνσταντίνος μεγάλωσε στην Αργαλαστή του Ν. Πηλίου και πάντα συμμετείχε ενεργά στην καλλιέργεια και την παραγωγή οίνου και ελαιολάδου της οικογενειακής επιχείρησης. Μετά τις πρώτες σπουδές του στο πολυτεχνείο Πατρών αποφάσισε να ασχοληθεί με το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Έτσι σπούδασε στην South African Chefs Academy στο Cape Town της Νότιας Αφρικής και στην συνέχεια εργάστηκε σε γνωστές κουζίνες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.
Γυρίζοντας πίσω, ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά το μικρόβιο της γνώσης και η αγάπη του για την φύση και την γη τον ώθησε να σπουδάσει Γεωπονία, αφιερώνοντας ταυτόχρονα μεγάλο μέρος του χρόνου του στην τροφοσυλλογή και την τοπική γαστρονομία.
Συνδυάζοντας τα βιώματα, την εμπειρία και τις γνώσεις του δεν σταμάτησε να πειραματίζεται με τις διάφορες γεύσεις και να ψάχνει τρόπους ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες την εμπειρία της ντόπιας γαστρονομίας σύμφωνα με την δική του οπτική.
Η συνάντηση των γαστρονομικών του ανησυχιών με αυτές τις Αγγελικής Βογδάνου, διοργανώτριας εμπειριών επισκεπτών και συμβούλου φιλοξενίας, οδήγησε στον από κοινού οραματισμό, σχεδιασμό και υλοποίηση ορισμένων μοναδικών εμπειριών βασισμένων στην γαστρονομία και στην φύση του Πηλίου. Και έτσι δημιουργήθηκε το Terpsis Gastronomy Experiences.
Διοργανωτρια εμπειριών επισκεπτών
Ακολουθεί το πάθος της τα τελευταία 10 χρόνια δουλεύοντας στον Τουρισμό ως Business Coach καταλυμάτων αλλά και ως Travel Advisor. Κάθε νέα μέρα που έρχεται νιώθει ακόμη πιο σίγουρη πως αυτό δεν είναι απλά μια δουλειά, αλλά περισσότερο ένα δώρο που χαρίζει στους επισκέπτες: αναμνήσεις και συναισθήματα.
Με εργασιακή εμπειρία σε όλους τους τομείς του Τουρισμού (φιλοξενία, εστίαση, δραστηριότητες) και χωρίς να σταματά ποτέ να μαθαίνει και να εκπαιδεύεται, δημιούργησε σε συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα μια αξέχαστη εμπειρία που θα συνδέει τις ιδιαίτερες προτιμήσεις των επισκεπτών με τη μοναδικότητα του τόπου. Σκοπός να γίνουμε όλοι ένα με την Ελλάδα, την κουλτούρα και τη ζωή της.
Γνωρίζοντας καλά την Θεσσαλία και ειδικότερα το βουνό Πήλιο και τον Βόλο, μια όμορφη πόλη που απλώνεται στους πρόποδες του βουνού, θα σας οδηγήσει στην αυθεντική γαστρονομία, στα ήσυχα παραδοσιακά χωριά, στις κρυμμένες από το πράσινο παρθένες παραλίες και στα δάση από καστανιές και οξιές.
The Hostess
Το νεότερο και πιο ενθουσιώδες μέλος της ομάδας μας κατάγεται από το Πήλιο, το οποίο γνωρίζει καλά και συνεχίζει να ανακαλύπτει με κάθε διαθέσιμη ευκαιρία, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κλάδο του τουρισμού.
Πιστεύει οτι μερικά πλεονεκτήματα του κλάδου ειναι οτι γνωρίζεις νέα άτομα, αποκτάς νέες εμπειρίες ενώ ταυτόχρονα έχεις πολλές ευκαιρίες να εξελίξεις την καριέρα σου και να την πάς ένα βήμα παραπέρα στηριζόμενος πάντα στην αγάπη σου για το αντικείμενο.
Αποφοιτώντας με επιτυχία ως τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας το 2020 και με πολλές γνώσεις και αρκετή όρεξη για δουλειά εργάστηκε στην Κέρκυρα στο τμήμα του εστιατορίου και στη συνέχεια σε καταλύματα στο Πήλιο όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα στα τμήματα του εστιατορίου και μπαρ.
Παράλληλα στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τις ξένες γλώσσες προκειμένου να την βοηθήσουν περισσότερο στην επαφή της με τον κόσμο, να διευρύνουν το μυαλό της και να γνωρίσει νέες κουλτούρες.
Είναι εξωστρεφής, υπομονετική, χαμογελαστή με όρεξη για δουλειά δίνοντας πάντα σημασία στην λεπτομέρεια. Θέλει να συνεχίσει να δουλεύει στον τουριστικό κλάδο και να μην σταματήσει να μαθαίνει και να ανακαλύπτει καινούργιες εμπειρίες και ιδέες.