Μαθήματα Μαγειρικής
Μαθήματα Μαγειρικής
Το Terpsis συνάπτοντας μία νέα συνεργασία με τον Φιλάρετο και την Μαριάννα. ιδιοκτήτες τους ξενώνα Αμανίτα, προσφέρουν την διαδραστική εμπειρία σπιτικής μαγειρικής "στην κουζίνα της φτώχειας" του Πηλίου.
Ένα "από τον μπαχτσέ στο πιάτο σας" εργαστήρι όπου οι επισκέπτες θα επισκεφθούν τον κήπο με τα βότανα και τον βιολογικό μπαχτσέ του ξενώνα Αμανίτα και θα συλλέξουν τα τρόφιμα με τα οποία θα μαγειρέψουν. Υπό την καθοδήγηση μας οι επισκέπτες θα συμβάλουν στην προετοιμασία δύο αυθεντικών τοπικών πιάτων, όπως αυτών που ακόμα μαγειρεύονται στα σπίτια των ντόπιων και έχουν καταγραφεί στο βιβλίο μαγειρικής του Φιλάρετου "Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου – ιστορίες και μαγειρέματα στο Πήλιο". Μετά την μαγειρική θα απολαύσουμε όλοι μαζί τις δημιουργίες μας συνοδεία τοπικού κρασιού, μιλώντας και διηγώντας ιστορίες.
Το δείπνο περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτα, τοπικά τυριά, σπιτικό ψωμί και δύο πιάτα μαγειρεμένα από τους συμμετέχοντες. Ως επιδόρπιο θα σερβιριστεί παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού για το οποίο φημίζεται η περιοχή. Το πιάτα που θα σερβιριστούν εξαρτώνται από την εποχή και την παραγωγή του κήπου.
Η εμπειρία περιλαμβάνει :
Ξενάγηση στον κήπο βοτάνων και βιολογικών λαχανικών και συλλογή των πρώτων υλών μαγειρικής.
Συζήτηση γύρω από τις βασικές αρχές της γαστρονομίας του Πηλίου.
Προετοιμασία των τοπικών εδεσμάτων με την βοήθεια των επισκεπτών.
Καλωσόρισμα με τσίπουρο και μεζέ.
Δείπνο με συνοδεία κρασιού.
Η διάρκεια είναι 3 ώρες και μισή και υπάρχει ελάχιστος και μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, 4 και 10 άτομα αντίστοιχα.
Μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις :
5:00 μ.μ. από 1 Μάϊου έως 30 Σεπτεμβρίου.
Η κράτηση για την εμπειρία πρέπει να επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 2 ημέρες νωρίτερα.