Γευσιγνωσία Ελαιολάδου
Γευσιγνωσία Ελαιολάδου
Η ομάδα του Terpsis εργάστηκε πολύ κατά την διάρκεια του περασμένου έτους δημιουργώντας καινούργιες συνεργασίες, και τώρα μπορεί να πραγματοποιήσει την εμπειρία σε διάφορες τοποθεσίες.
Ολόκληρη η εμπειρία ξεδιπλώνεται σε έναν όμορφο ελαιώνα με ένα καθιστικό φτιαγμένο από επαναχρησιμοποιούμενες ξύλινες παλέτες, απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον, στο κτήμα Δουγάνι των ελαιώνων Πατιστής, με θέα τον Παγασητικό Κόλπο και τον παραθαλάσσιο Κάλαμο.
Η εμπειρία περιλαμβάνει :
Ξενάγηση στον αγροτεμάχιο Δουγάνι των Ελαιώνων Πατιστής.
Συζήτηση για το ελληνικό ελαιόλαδο και τους μύθους γύρω από αυτό.
Γευσιγνωσία ελαιολάδου και συζήτηση για το πώς μπορούμε να το χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.
Συνδυασμό των ελαιολάδων με ελληνικά εδέσματα.
Η εμπειρία διαρκεί 2 έως 3 ώρες ενώ υπάρχει ελάχιστος και μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, 4 και 12 άτομα αντίστοιχα.
Μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις ημέρες εκτός από Τρίτη και Παρασκευή στις :
11:00 π.μ. και 4:00 μ.μ. την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.
10:00 π.μ. και 5:00 μ.μ. το Καλοκαίρι.
Η κράτηση για την εμπειρία πρέπει να επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 2 ημέρες νωρίτερα.
Ολόκληρη η εμπειρία ξεδιπλώνεται σε ένα ανακαινισμένο παραδοσιακό ελαιοτριβείο το οποίο άνηκε στην οικογένεια Χατζηγιάννη και τώρα λειτουργεί σαν μουσείο. Η τραπεζαρία γευσιγνωσίας είναι φτιαγμένη από επαναχρησιμοποιούμενες ξύλινες παλέτες στην αυλή της παλιάς κατοικίας η οποία επίσης λειτουγεί σαν λαογραφικό μουσείο. Το μουσείο βρίσκεται στο Κατοχώρι πολύ κοντά στην Πορταριά και στον Βόλο και έχει εξαιρετική θέα του Βόλου, του Παγασητικού κόλπου και των ελαιώνων που απλώνονται στους πρόποδες του βουνού.
Η εμπειρία περιλαμβάνει :
Ξενάγηση και στα δύο προαναφερόμενα μουσεία.
Συζήτηση για το ελληνικό ελαιόλαδο και τους μύθους γύρω από αυτό.
Γευσιγνωσία ελαιολάδου και συζήτηση για το πώς μπορούμε να το χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.
Συνδυασμό των ελαιολάδων με ελληνικά εδέσματα.
Η εμπειρία διαρκεί 2 έως 3 ώρες ενώ υπάρχει ελάχιστος και μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, 4 και 14 άτομα αντίστοιχα.
Μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις ημέρες εκτός από Τρίτη και Παρασκευή στις :
11:00 π.μ. και 4:00 μ.μ. την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.
10:00 π.μ. και 5:00 μ.μ. το Καλοκαίρι.
Η κράτηση για την εμπειρία πρέπει να επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 2 ημέρες νωρίτερα.
Η εμπειρία ξεδιπλώνεται στον κατάφυτο από βότανα και λαχανικά κήπο του ξενώνα Αμανιτα. Η τραπεζαρία γευσιγνωσίας βρίσκεται σε τέτοιο σημείο από όπου οι επισκέπτες μπορούν να ατενίζουν το Αιγαίο πέλαγος. Ο ξενώνας Αμανίτα βρίσκεται στην Τσαγκαράδα, στα Ανατολικό Πήλιο και πολύ κοντά στην πασίγνωστη παραλία του Μυλοποτάμου.
Η εμπειρία περιλαμβάνει :
Συζήτηση για το ελληνικό ελαιόλαδο και τους μύθους γύρω από αυτό.
Γευσιγνωσία ελαιολάδου και συζήτηση για το πώς μπορούμε να το χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.
Συνδυασμό των ελαιολάδων με ελληνικά εδέσματα.
Η εμπειρία διαρκεί 2 έως 3 ώρες ενώ υπάρχει ελάχιστος και μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, 4 και 10 άτομα αντίστοιχα.
Μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή:
11:00 π.μ. την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.
10:00 π.μ. το Καλοκαίρι.
Η κράτηση για την εμπειρία πρέπει να επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 2 ημέρες νωρίτερα.
Η ομάδα του Τέρψις διατίθεται να πραγματοποίηση την γευσιγνωσία στο μέρος της προτίμηση σας.
Η εμπειρία θα περιλαμβάνει :
Συζήτηση για το ελληνικό ελαιόλαδο και τους μύθους γύρω από αυτό.
Γευσιγνωσία ελαιολάδου και συζήτηση για το πώς μπορούμε να το χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.
Συνδυασμό των ελαιολάδων με ελληνικά εδέσματα.
Θέμα της προτίμησης σας.
Η διάρκεια είναι συνήθως 2 έως 3 ώρες άλλα εξαρτάται από τον τελικό σχεδιασμό της εμπειρίας για εσάς κατόπιν επικοινωνίας.